Florin Cîțu a dat marți seară asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie, data prevăzută în lege.

Cîțu a precizat însă că Legea pensiilor, așa cum a fost votată de Parlament, fără surse de finanțare, nu este sustenabilă.

”Putem să facem o creştere de pensii”

”Pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar discutăm mai multe scenarii şi fiecare va fi prezentat către Premier şi către Guvern cu riscurile aferente. Acele riscuri trebuie ştiute de toată lumea.

Aşa cum este construită Legea pensiilor, fără sursă de finanţare, cu această presiune pe termen scurt şi pe anul viitor, este nesustenabilă, crează probleme de sustenabilitate României în următorii ani”, a declarat ministrul de Finanțe, la Realitatea Plus.

”Eu voi prezenta scenariile pe care le putem finanţa în situaţia în care suntem astăzi, cu cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Putem să facem o creştere de pensii, dar vom vedea care va fi aceea. Aceste lucruri se vor face după ce avem primele şase luni de execuţie bugetară”, a precizat Cîțu.

”Putem să aruncăm economia în haos”

”Trebuie să fim foarte, foarte, foarte atenţi pentru că putem să aruncăm economia în haos dacă cădem în această direcţie a poplismului.

România trebuie să existe şi după 1 septembrie anul viitor”, a arătat el.

Așa cum arată în prezent Legea pensiilor, punctul de pensie ar trebui să fie majorat cu 40%, începând cu data de 1 septembrie 2020.

Voci avizate din zona guvernamentală au lăsat să se înțeleagă însă că mai degrabă s-ar putea să fie operată o creștere de 10%.