Este informația zilei despre ceea ce se petrece între PMP și PNL. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a subliniat că „se vorbeşte prematur” despre o fuziune prin absorbţie a PMP cu Partidul Naţional Liberal (PNL). Potrivit acestuia, el a primit un mandat din partea celor din partidul pe care îl conduce ca PMP să fie de sine stătător.

Cristian Diaconescu a spus că în acest dialog, dacă PNL-ul va fi în continuare interesat, se va discuta despre proiecte.

„Câtă vreme am mandatul primit de la colegii mei, PMP-ul va fi de sine stătător. (…) Discuţiile prealabile au fost cu domnul Florin Cîţu, după care fiecare partid şi-a luat decizia în interior, nefiind o chestiune care poate fi armonizată doar la nivel individual, nici nu ar fi corect şi cinstit aşa ceva, iar mandatul şi de la dânşii şi de la noi a fost acela de a avea o iniţiere a unui dialog privind o cooperare viitoare şi în al doilea rând două echipe de negociere care urmează în perioada următoare să se întâlnească”, a adăugat liderul PMP, la Prima TV.

PMP respinge o alianţă fără negocieri prealabile

Cristian Diaconescu a explicat că nu conduce PMP către o alianţă fără negocieri prealabile. În plus, acesta a subliniat că nu a primit propuneri de a intra în Guvern.

Printre proiectele pe care PMP le susţine este legea sănătăţii, legea anti-clan propusă de reprezentanţii formaţiunii politice, implementarea proiectului privind reducerea numărului de parlamentari la 300 sau revenirea la alegeri în două tururi de scrutin pentru primari.

„Este greu să rezişti în afara Parlamentului şi să-ţi promovezi şi politicile în acelaşi timp. Nu-ţi poţi abandona cei 2200 de aleşi locali şi nu poţi ,merge doar pe singurul argument că legea nu le permite să plece în altă parte. Trebuie, totuşi, să le încurajezi şi voinţa, şi capacitatea, şi determinarea de a-şi îndeplini mandatul până la capăt. Deci din acest punct de vedere sunt mai multe imponderabile înăuntrul unui partid şi sunt şefi de organizaţii care spun: trei ani e complicat, haideţi să ne clarificăm, cum ar fi să facem opoziţie faţă de stânga, iar pe de altă parte să intrăm într-un sistem de opoziţie şi faţă de liberali”, a arătat liderul PMP.

Dacă despre cei de la USR a spus că aceștia nu au contactat PMP „nici măcar să dea bună ziua”, în ceea ce privește o apropiere de PSD, aceasta este total exclusă. Din partea celor de la AUR, partidul condus de Cristian Diaconescu a primit o scrisoare. Cu toate acestea, liderii celor două formaţiuni au discutat.