Stere Halep crede că anumiți oameni vor să o „scoată vinovată” pe fiica sa

Stere Halep a făcut primele declarații după ce Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a făcut anunțul potrivit căruia Simona Halep va fi suspendată pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea programului anti-doping. El s-a arătat profund dezamăgit de decizia instanței internaționale și spune că familia nu va recunoaște vinovăția Simonei Halep.

„100 de ani să îi dea suspendare, nu putem să recunoaştem aşa ceva… Că vor unii să o scoată vinovată, asta e treaba lor”.

El s-a referit și la faptul că acest lucru nedrept s-ar putea întâmpla și altor sportivi și a făcut apel la organismele sportive internaționale, care trebuie să îi ajute în aceste situații dificile.

„Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni”, a declarat tatăl Simonei Halep pentru Antena 3 CNN.

Tatăl Simonei Halep a confirmat totodată și decizia ei de a contesta verdictul. Potrivit lui Stere Halep, sportiva are o stare de spirit foarte bună.

„Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atât”, a fost concluzia lui Stere Halep.

Simona Halep a fost judecată pentru două acuzaţii de dopaj, una referindu-se la substanţa roxadustat, depistată în timpul unui test de rutină efectuat la US Open 2022, iar cea de-a doua având legătură cu paşaportul biologic (ABP) al campioanei românce.

Stere Halep
SURSA FOTO: Antena 3 CNN, Stere Halep

Prima declarație a Simonei Halep din fața casei sale din Constanța

La rândul său, Simona Halep a făcut o primă declarație miercuri dimineață, la ieșirea din casa ei din Constanța. Sportiva a precizat că este șocată și că va lupta pentru a i se face dreptate în acest caz.

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi. Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul”, a precizat Halep.