Simona Halep susține că va lupta până în pânzele albe

Simona Halep a făcut o declarație miercuri dimineață, la ieșirea din casa sa din Constanța. Sportiva a precizat că este șocată și că i se face o nedreptate.

Ea susține că nu s-a dopat și că dorește ca adevărul să iasă la iveală. Ea a mai adăugat și că în zilele următoare îi va lăsa pe experți să își facă treaba.

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și curată”, susține Simona.

Halep a reafirmat faptul că totul este o nedreptate și că a fost judecată pe baza unor presupuneri. Ea oferă în sprijinul acestei afirmații argumentul analizelor sale medicale, al căror rezultate au fost mereu negative.

„Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul”, a precizat Halep.

Sportiva vrea să lupte până la capăt pentru a dovedi adevărul:

„O să fac apel la această decizie fără sens și sper că adevărul o să iasă la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, la ieșirea din casă, la Constanța, în dimineața zilei de miercuri, 13 septembrie 2023.

Prima reacție a Simonei Halep după verdict a venit marți seară pe Instagram

Sportiva a publicat ieri seară un comunicat de presă în engleză, ca reacție la verdictul primit. Aici ea susține că ia foarte în serios regulile tenisului și că nu le-ar încălca niciodată cu bună știință.

„Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru şi mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conştient sau intenţionat, vreo substanţă interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani si am contestat-o potrivit prevederilor legale”, a scris Halep.

Ea susține că crede „într-un sport curat” și a adăugat că în aproape două decenii de tenis profesionist și sute de turnee de jucate, toate analizele de sânge i-au ieșit negative.

„Am oferit 200 de teste de sânge și de urină pentru a depista eventualele substanțe interzise. Toate au fost curate până pe 29 august 2022”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)