Premierul Ludovic Orban și-a întrerupt orice activitate și a decis să se testeze de COVID-19, arată un anunț oficial.

Trebuie precizat că Orban a participat marţi, 29 septembrie, la o emisiune alături de jurnalistul Silviu Mănăstire, testat pozitiv cu coronavirus duminică seara.

Orban nu are are simptome specifice

Vestea a pus pe jar și alte figuri publice importante, în condițiile în care și alte persoane au participat la emisiunile lui Silviu Mănăstire de la B1 Tv, ulterior apariției Premierului.

Astfel, după Premierul Ludovic Orban, invitaţii lui Mănăstire au fost Nicuşor Dan şi Nelu Tătaru. Cei doi nu au transmis deocamdată dacă urmează să intre în izolare.

Alte persoane publice care au participat la emisiunea lui Mănăstire după Orban sunt Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, deputatul PNL Răzvan Prişcă.

Premierul Ludovic Orban a decis luni să își întrerupă orice activitate. El a întrerupt și întâlnirile fizice programate luni, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban nu are are simptome specifice infectării cu Covid-19. Cu toate acestea, Premierul a cerut în această dimineață efectuarea unui test la cerere.

Silviu Mănăstire a confirmat că are Covid

Premierul Ludovic Orban a participat marțea trecută (29 septembrie) la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, care ieri (duminică, 4 octombrie) a anunțat că a ieșit pozitiv la testul Covid.

Silviu Mănăstire a confirmat pentru G4Media.ro că testul său Covid a ieșit pozitiv. El a spus că starea sa este bună.

Trebuie spus că în România, COVID-19 face prăpăd. S-a depășit pragul de 5 000 de morți. Situația este din ce în ce mai gravă în țara noastră. În ultimele 24 de ore, un număr de 1835 de persoane au fost infectate, anunță Grupul de Comunicare Strategică. În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

5.003 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.