"Arafat va reveni pe poziţia pe care a avut-o anterior. Azi s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu, cu mine şi va merge să se întâlnească şi cu ministrul Sănătăţii. El îşi va relua postul de subsecretar de stat la Ministerul SănătăţiiExistând voinţă din ambele părţi, atât a domnului Arafat, cât şi a noastră, dacă cele două voinţe s-au întâlnit, eu cred că e bine ca profesioniştii şi specialiştii să îşi facă datoria în continuare şi să contribuie la perfecţionarea sistemului de sănătate din România", a declarat astăzi premierul Emil Boc.
El a precizat că Arafat rămâne "acelaşi expert şi profesionist în domeniul care l-a consacrat şi va lucra inclusiv la domeniul nou din Legea Sănătăţii": "Va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi", a mai spus premierul.
La 15.30 Raed Arafat va susţine o declaraţie de presă.
Demisia lui Raed Arafat nu a fost întâmpinată cu bucurie, ba dimpotrivă, a fost elementul declanşator al unor proteste care duminică s-au transformat în violenţe.
Raed Arafat a decis să demisioneze în urmă cu o săptămână din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce a fost dur atacat de Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni şi nemulţumit fiind de nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii, despre care a spus că ar urma să distrugă sistemul medical de urgenţă de stat. "Plec ca să pot să spun punctul meu de vedere", explica atunci Arafat, completând că este dispus să revină numai alături de specialiştii în domeniu.
Legea Sănătăţii, aflată în centrul disputei pentru care Arafat şi-a dat demisia, a fost retrasă, vineri, din dezbatere de Ministrul Sănătăţii, la cererea preşedintelui Traian Băsescu. 
Medicul Andrei Georgescu, cel care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. "Mă întorc de unde am plecat. A fost dorinţa mea de a-mi da demisia, după o convorbire cu premierul. Am venit într-un moment critic la Ministerul Sănătăţii, dar pentru a aplana discuţiile care s-au ivit pe marginea noii Legi de Sănătate, pentru ca Arafat să fie cooptat în echipa ministerului, am considerat că e mai bine să plec şi să-i las locul doctorului Arafat", a declarat Andrei Georgescu.