Bruxelles-ul i-ar putea propune lui Boris Johnson amânarea datei unui Brexit fără acord după data de 31 octombrie, relatează The Guardian. Johnson este aşteptat să preia marţi conducerea Partidului Conservator şi postul de premier al Marii Britanii.

Perioada în care Marea Britanie va ramâne în continuare membru al Uniunii Europene va fi folosită pentru renegocieri, dar ar putea fi prezentată taberei pro-Brexit conservatoare drept o oportunitate de a pregăti mai bine o plecare fără acord. “Va fi descrisă ca o amânare tehnică pentru a-l salva pe Boris de o situaţie politică jenantă, dar vom avea şi timp pentru a ajunge la o înţelegere”, a declarat un înalt diplomat european.

Statele Uniunii Europene sunt tot mai încrezătoare că un Brexit fără acord va putea fi evitat, după ce Camera Comunelor din Parlamentul britanic a votat în această săptămână pentru a-l împiedica pe viitorul premier, cel mai probabil Boris Johnson, să suspende activitatea Parlamentului în luna octombrie. Johnson se gândea serios la suspendarea activității parlamentare în luna octombrie, ca posibilă soluție pentru a-şi respecta promisiunea făcută în campanie de a livra Brexitul până la 31 octombrie, cu sau fără acord.