Pe de altă parte, deputaţi conservatori care susţin Brexitul şi au votat împotriva acordului retragerii din UE propus de May în ianuarie cer anumite angajamente pentru a susţine un acord revizuit, potrivit Sunday Times.

Premierul nord-irlandez Leo Varakdar consideră acum foarte probabilă o amânare a datei Brexitului în luna iunie, dezvăluie Sunday Independent, care citează un ministru irlandez, relatează Reuters.

”Taoiseach (premierul) ne-a spus în privat că este foarte probabil ca acesta (Brexitul) să fie amânat până în iunie”, a declarat acest ministru a cărui identitate nu a fost precizată.

În opinia lui Rory Stewart, numărul doi la Ministerul britanic al Justiţiei, Regatul Unit riscă să fie nevoit să amâne data Brexitului – stabilită la 29 martie -, în cazul în care Parlamentul respinge încă o dată, luna aceasta, acordul încheiat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană (UE).

”Eu cred că noi vom fi nevoiţi să prelungim Articolul 50”, a declarat Rory Stewart duminică la Sky News, când a fost întrebat care va fi atitudinea lui May în cazul unei respingeri a acordului.

Ministrul britanic al Comerţului Liam Fox a apreciat, tot duminică, că nu este posibil ca UE să fie de acord să propună regatului o amânare prelungită a datei Brexitului, scrie News.ro.

Pe de altă parte, o deputată laburistă, Caroline Flint a declarat duminică că 60-70 de deputaţi din cadrul Partidului Laburist sunt ostili organizării unui al doilea referendum pe tema Brexitului.

”Cred că 60-70 de deputaţi din cadrul Partidului Laburist sunt tot atât de ostili ca mine unui al doilea referendum”, a apreciat Caroline Flint, aleasă într-o circumscripţie care a votat în favoarea unei retrageri din UE în refrendumul din 2016.

Textul negociat cu Bruxellesul, aprobat în noiembrie de licerii europeni, a fost respins cu 432 de voturi la 202 la 15 ianuarie în Camera Comunelor.

Negociatrul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a declarat vineri că Bruxellesul este dispus să dea regatului noi garanţii cu privire la faptul că această ”plasă de siguramnţă” irlandeză va fi doar temporară.