Ce perioadă de incubație are coronavirusul

Un bărbat din provincia chineză Hubei s-a infectat cu coronavirus dar a început să aibă simptone după o perioadă de incubație de 27 de zile.

Inițial se credea că perioada de incubație a coronavirusul este de 14 zile. Noua descoperire va îngreuna procesul de oprire a răspândirii bolii.

Autoritățile din Orientul Mijlociu sunt în alertă

Cel puţin cinci persoane au decedat în Iran şi alte aproape 20 s-au îmbolnăvit în ultimele zile cu noul coronavirus care face ravagii în China de la sfârşitul anului trecut. Locuitorii din toată ţara sunt panicaţi de anunţul autorităţilor de la Teheran că există riscul unei epidemii majore.

Numărul cazurilor este în scădere

Numărul zilnic de noi cazuri de contaminare cu coronavirus în China este scădere, cu 397 de cazuri anunţate sâmbătă de comisia naţională de sănătate faţă de aproape 900 vineri, potrivit Agerpres. Astfel, noile decese cauzate de noul coronavirus sunt în număr de 109, potrivit comisiei, ceea ce a adus totalul la nivel naţional la 2.345 de decese. Cu o zi înainte au fost înregistrate 118 decese.

Numărul de cazuri de contaminare în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao) este de peste 76.000. Scăderea numărului zilnic de noi cazuri de coronavirus survine după ce responsabili din Hubei, provincie din centrul Chinei care este epicentrul epidemiei, au primit ordin să revizuiască unele dintre cifrele anunţate în ultimele zile pentru a elimina unele ”îndoieli” în legătură cu evoluţia bolii.