Este tensiune maximă în familia lui Nelu Ploieșteanu. Rudele celebrului artist a anulat înmormântarea. Ei refuză să îi ridice trupul de la morga Spitalului Floreasca. Durerea lor este fără margini după ce cunoscutul cântăreț s-a stins din viață în data de 2 aprilie. Artistul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar pentru ceva timp a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Nelu Ploieșteanu ar fi trebuit să fie înmormântat duminică, 4 aprilie. Familia sa a refuzat, însă, să ridice trupul neînsuflețit de la morgă. Ei cer ca artistul să aibă parte de o înmormântarea așa cum se cuvine. Pentru a putea face acest lucru, ei au solicitat autorităților un certificat. În document ar trebui să scrie să Nelu Ploieşteanu nu suferea de COVID-19 în momentul decesului.

Cei apropiați lui Nelu Ploieșteanu au făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1, care a fost aprobată, susțin jurnaliștii de la cancan.ro. Trupul neînsuflețit al celebrului cântăreț va ajunge la Institutul Național de Medicină Legală. Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu este amânată până la rezultatul final al celor de la IML.

Ce se întâmplă cu Gabi Luncă

O situație aparte se petrece și în cazul artistei Gabi Luncă. Aceasta a decedat vineri, 2 aprilie, la Spitalul Județean Ilfov, tot din cauza temutului virus. Potrivit unor informații vehiculate, înmormântarea acesteia trebuia să aibă loc pe 4 aprilie. Cu toate acestea, trupul neînsuflețit al artistei se afla încă la morga spitalului Județean Ilfov. Rebeca Onoriu, fiica cea mică a cântăreței Gabi Luncă, a declarat că familia are termen până luni să meargă să-l ridice.

„Nu știu de unde vin informațiile astea! Mama mea va avea o înmormântare creștinească, așa cum am spus! Nu am acum puterea sa merg la spital. Voiam s-o scot pe picioare de acolo și s-o aduc acasă. Aseară am fost cu sora mea și i-am luat mamei cavoul din cimitirul Dămăroaia, acolo unde și-a dorit ea foarte mult să fie înmormântată. Mă bucur că lângă cavou vom avea o băncuță, unde voi sta și îi voi citi mamei mele toate mesajele de condoleanțe venite pentru ea! Așa îi citeam eu ei înainte mesajele la pozele noastre, pe care le puneam cu ea (n.r. pe Facebook). Sunt enorm de multe! Nici eu nu am apucat să le citesc”, a declarat Rebeca Onoriu, pentru Click!