Detalii cutremurătoare despre Nelu Ploieșteanu: Nu-l ajuta absolut nimeni. Familia va da medicii în judecată

În cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3, Elena Ploieșteanu a precizat că, de fiecare dată când vorbea cu soțul ei la telefon, acesta îi spunea că se sufocă și că nu are oxigen mobil.

“Am vorbit cu el cu cameră, sunau fetele. Spunea că se sufocă, că nu poate să meargă la toaletă, că nu i-au dat un oxigen mobil, că nu are aşa ceva, să stea în pat.

Toate pachetele pe care i le-am trimis, cu medicamente pe care mi-a spus doamna doctor să i le trimit, erau pe jos.

Nu-l ajuta absolut nimeni. Pachetele nu erau pe noptieră, erau pe jos. Fiind patul prea înalt, cu oxigenul la gură, firul acela fiind foarte scurt, se chinuia să îşi ia medicamentele sau ceaiul, să se hidrateze. N-am văzut în mâna lui nicio branulă (…)”, povestește Elena Ploieșteanu.

Aceasta a povestit că a sunat-o pe doamna doctor care se ocupa de Nelu Ploieșteanu, dar că aceasta i-a spus că dacă o va mai suna, va face plângere penală.

”’Mă sufoc, mă sufoc, mă sufoc’, astea erau cuvintele lui (…) Am sunat-o pe doamna doctor şi mi-a spus că nu poate să se echipeze, că are copii acasă şi că, dacă o mai hărţuim, ne face plângere penală.

Când l-am auzit că spune “mă sufoc” mi s-a făcut rău, am căzut jos şi am ajuns la spital (…)

Doamna doctor a venit şi l-a certat, probabil ca să n-o mai sunăm în permanență pe dânsa (…)”, mai spune aceasta.

I  s-a cerut ajutorul lui Ludovic Orban

Elena Ploieșteanu a precizat că i-a cerut ajutorul fostului premier, Ludovic Orban, dar că nu a făcut nimic pentru soțul ei.

”El nu a mâncat, nu a fost hidratat, nu a avut perfuzie în mână, nu a avut absolut nimic. Era foarte speriat şi nu putea respira (…) Domnul Orban (Ludovic Orban, n.r.) nu a făcut absolut nimic.

E fata martoră, care a vorbit, i-a dat mesaje. Îl cunoştea foarte bine. Au făcut un CD. Soţul meu şi orchestra de la Perla. La toate petrecerile pe care le făcea dânsul (Ludovic Orban, n.r.) era soţul meu invitat, îi cânta.

De ce nu a făcut nimic? Măcar în curtea bisericii… De se fie înmormântarea aşa? Pentru ce? Şi, în al doilea rând, nu a fost tratat corespunzător”, a declarat Elena Ploieşteanu la Antena 3.

Fiica artistului spune că îi va da pe medici în judecată

Elena Ploieșteanu, cât și fiica sa, Aneta Ploieșteanu, au precizat că medicii sunt de vinovați pentru moartea lui Nelu Ploieșteanu. Fiica lui a spus că se va sfătui cu un avocat şi îi va da în judecată pe cei care l-au tratat pe cunoscutul interpret.

“Regret foarte multe că am avut încredere în medici. Am avut foarte mare încredere, mai ales în doctorul Ţincu.

Am avut o încredere imensă, pentru că şi el îmi dădea speranţe şi îmi promitea că o să fie bine. Şi n-am cum să las lucrurile aşa.

Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat. A fost o perioadă cu prea mult chin, şi pentru el, şi pentru noi. Au fost trei săptămâni în care tatăl meu a stat acolo.

Dacă ar fi murit acasă, înconjurat de noi, poate nu mai aveam atâtea pe suflet”, a spus la Antena 3 Aneta Ploieşteanu, fiica artistului.