Conducerea Senatului a aprobat, luni, retragerea Legii recunoștinței adică a acelei inițiative legislative a PSD prin care copiii majori apți de muncă ar fi fost obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă.

Solicitarea de retragerea a proiectului i-a aparținut chiar inițiatorului, deputatul PSD Dumitru Gherman.
Vineri, premierul Viorica Dăncilă s-a delimitat de inițiativa legislativă, declarând că proiectul nu este susținut nici de Guvern, nici de PSD

„Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați, sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă la Galați.