Răsturnare de situație în ceea ce privește ciocolata: un anumit tip de ciocolată ajută la dietă iar cei care se încumetă să o încerce ar putea avea în minus cu până la 7 kilograme în doar două săptămâni.

Descoperirea a fost făcută de Sally Ann Voak, cea care este autoarea dietei cu ciocolată neagră. Potrivit dezvăluirilor făcute de aceasta, poţi slăbi până la șapte kilograme în două săptămâni.

Nu este vorba însă de orice tip de ciocolată ci doar de cea neagră. Potrivit unui studiu, consumul de ciocolată cu cel puţin 20 de minute înainte de mesele principale face ca pofta de mâncare să fie redusă cu 50%.

Ciocolata neagră este bogată în antioxidaţi și ajută la detoxifierea organismului. Un alt avantaj este că mâncând ciocolată nu vei mai avea poftă de alimente dulci, sărate sau grase, spun cercetătorii.

Primul pas ar fi ca în prima săptămână a dietei să se scadă numărul de calorii consumate zilnic și să nu se consume deloc ciocolată.

În a doua săptămână este permis consumul unei cantități mici de ciocolată neagră în fiecare zi. De asemenea, este indicat să se consume cât mai multe legume și lactate degresate.