Alexandru Găzdac a fost angajat al televiziunii Realitatea TV,  însă este cunoscut în spațiul public după ce acum câțiva ani a intrat cu mașina în gardul Guvernului.

Cum s-a petrecut tragedia

În cursul dimineții de miercuri, un apel la 112 anunța un pericol uriaș pentru clienții unui hotel aflat în sectorul 1 al Capitalei. Un bărbat îmbrăcat doar în chiloți a amenințat mai mulți oameni cu obiecte ascuțite pe care le deținea asupra sa.

Întrucât atacatorul a devenit foarte agresiv, înjunghiindu-l pe unul dintre polițiști cu o foarfecă, oamenii legii au fost obligați să tragă 6 focuri de armă în plan vertical, iar mai apoi în piciorul și abdomenul agresorului. Ulterior, Alexandru Găzdac a fost transportat de urgență la Spitalul Elias, alături de polițistul atacat însă a murit, scrie playtech.ro.

Anunțul poliției privind incidentul

„În această dimineață, în jurul orei 04.00, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1, a sesizat că un bărbat dezbracat, aflat doar în lenjerie intimă, amenință pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 5 Poliție, care, după câteva minute, l-au localizat pe bărbat. Din primele date a rezultat ca la vederea polițiștilor bărbatul a devenit violent și a reușit să îi lovească, ulterior fugind, a comunicat Poliția.

A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească și i-a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l. A fost solicitat un echipaj de prim ajutor. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, scrie Antena3.

Cine a fost Alexandru Găzdac

În anul 2016, Alexandru Găzdac a intrat intenționat cu mașina în spațiul verde oprindu-se în gardul Guvernului. La vremea respectivă  acesta a motivat că a dorit să arate că și în România pot avea loc atacuri teroriste. Fiind întrebat de reporteri ce anume l-a împins să comită acest gest, bărbatul a spus că a vrut să le transmită oamenilor o detașare față de violență și să fie mai apropiați unii de ceilalți.

În momentul în care a produs accidentul, Alexandru Găzdac consumase alcool și se afla în stare de ebrietate. De asemenea, el fusese de curând concendiat de la postul de televiziune Realitatea TV, din motive disciplinare.

„Gestul în sine nu avut nicio legătura cu mesajul transmis. E ceva separat şi a vrut să atragă atenţia asupra mesajului, au fost două lucruri care n-au avut practic legătura între ele. Mesajul a fost unul foarte simplu, a fost un mesaj care a vrut să transmită oamenilor simpli detaşare faţă de violenţă şi solidaritate crescută faţă de cetăţenii României şi a fost un mesaj care să vină cumva cu lucrurile care merg bine în ţara asta”, a declarat acesta în urmă cu patru ani.