Alexandra Măceşanu putea fi salvată, cel puţin aceasta este concluzia luând în considerare toate detaliile pe care fata a reuşit să le dea polițiștilor la telefon. Cu toate acestea, stabilirea locaţiei exacte a fost un proces extrem de anevoios. Mai mult de atât, poliţiştii au tărăgănat şi intrarea în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

După ce adolescenta a sunat la 112, aceasta a fost sunată de pe telefonul personal al polițistului Pistol. Cu toate acestea, ea a vorbit cu doi polițiști de pe același telefon, Pistol și Neagoe. Alexandra a descris toate amănuntele răpirii, a spus de unde a fost luată și care a fost exact momentul răpirii sale, respectiv momentul în care a fost luată, adică din spatele liceului Mihai Viteazul.

După ce a fost luată la ocazie, Alexandra a spus că vrea să ajungă la liceu. Ulterior, Gheorghe Dincă, sub pretextul că ușile din spate sunt blocate și nu pot fi deschise decât manual, s-a dat jos și a deschis ușa din spate, unde se afla Alexandra. Atunci a început lupta dintre ei. Fata a vrut să iasă, însă el a legat-o și a lovit-o pe bancheta din spate, transmite Antena 3.

Astfel, Alexandra le-a spus polițiștilor un reper foarte important, spatele liceului Mihai Viteazul, loc în care existau şi camere de supraveghere.