Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit la lansarea candidatului partidului în comuna Ianca, județul Brăila. Acesta a subliniat rolul primarilor liberali în fața provocărilor actuale.

Liderul PNL a evidențiat importanța acestora în contextul preocupărilor legate de intențiile Rusiei de a se apropia de gurile Dunării.

Rareș Bogdan avertizează asupra pericolului reprezentat de Putin

El a menționat că unele alianțe politice sunt ca niște „căsătorii de conveniență”, fără a fi neapărat bazate pe sentimente profunde.

”Sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră, înainte de a mă cunoaşte din alocuţiunile despre România şi ce înseamnă să fii român cu capul sus, nu cu capul plecat în Europa, ţinute la Strasbourg şi Bruxelles, despre nedreptatea Schengen şi despre altele, m-aţi văzut la o emisiune devenită celebră, Jocuri de putere. Vă asigur că nu mi-am schimbat nici gândirea şi nici abordarea cu nimic faţă de ceea ce a fost atunci.

Numai că Putin şi Rusia iubeşte prea mult Testamentul lui Petru cel Mare şi vrea să se apropie prea mult de gurile Dunării, de Odesa şi implicit de România. Ceea ce ne-a făcut să gândim uşor diferit tocmai pentru interesul naţional al României”, a declarat Rareş Bogdan.

rares bogdan
Rareș Bogdan/SURSA FOTOO: Facebook

Liderul PNL explică necesită uneori alianțe neobișnuite

Aprecierile liderului PNL au vizat și munca dificilă a primarilor liberali din Brăila. Liberalul a  evidențiat dificultățile acestora în comparație cu alte zone ale țării.

Rareș Bogdan a argumentat că unele județe din România sunt mai dezvoltate decât altele datorită administrației liberale. El a subliniat proporția semnificativă de primari și președinți de consilii județene liberali în aceste regiuni. Liberalul a spus că situația politică actuală necesită uneori alianțe neobișnuite, cum ar fi cea dintre PSD și PNL, în contextul tensiunilor geopolitice din regiune.

”M-am întrebat ce Dumnezeu a dat avantaj Braşovului sau Ilfovului, sau Clujului sau Albei Iulia, sau Sucevei, sau Iaşiului, sau Constanţei, Aradului, ce au aceste judeţe în plus? Vă spun eu ce au, oamenii sunt la fel, românii sunt la fel şi sunt minunaţi, sunt credincioşi, sunt patrioţi, sunt pricepuţi şi harnici.

Toate aceste judeţe enumerate de mine au în plus un singur lucru: administraţii liberale, aleşi liberali. 60-70-80 la sută din primari, liberali, preşedinţi de consilii judeţene liberali”, a declarat Rareş Bogdan.

Pericolul rusesc în zona granițelor României

În discursul său, Rareș Bogdan a avertizat asupra amenințării reprezentate de acțiunile Rusiei în regiune. El a exprimat preocupare pentru siguranța României și a Moldovei. Liberalul a făcut referire la situația din Ucraina. Acesta a evidențiat potențialul pericol pe care îl reprezintă o eventuală apropiere a Rusiei de anumite zone din apropierea granițelor României.

Aceste declarații ale liberalului reflectă preocupările politice și strategice legate de securitatea națională. Ele evidențiază importanța unei abordări responsabile în fața provocărilor geopolitice.

”Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul ăsta mult timp, nici într-un caz.

Dar în acelaşi timp ştiu ceva, că azi noapte Kievul a fost bombardat, că se pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaiev şi Odesa, mai ştiu că am văzut declaraţiile şi le văd, ale lui Medvedev şi Putin legate de gurile Dunării şi Testamentul lui Petru cel Mare şi mai ştiu o chestiune, că dacă cade Nikolaiev şi Odesa şi dacă Rusia se apropie de Rieni, de Izmail şi atât de aproape de Brăila şi de Galaţi şi de Tulcea, România este într-un real pericol. Iar Moldova este sub un pericol total”, a mai spus liderul PNL.