Rares Bogdan s-a dezlănțuit pur și simplu. Liberalul a făcut dezvăluiri complete despre votul pe moțiunea de cenzură. „PNL este un partid care a spus de la început „trebuie să ne asumăm guvernarea”. În cadrul PNL, nu a existat nicio aripă care să spună „nu acum pentru că am putea să ne erodăm, să păţim ca în 2016, un alt guvern. Nu acum pentru că am risca să luam țara într-o situaţie critică. Mâine, vor fi la vot cei 94 de parlamentari ai PNL. Chiar dacă unul este în perfuzii, va fi adus la vot”, a declarat Rareş Bogdan.

Și asta nu e tot. Rareș a continuat seria dezvăluirilor. ”În cazul în care noi am fi prezentat 215 voturi pro moțiune, ar fi fost mult mai ușor să convingem reprezentanți ALDE și PSD, sau chiar neafiliații sau pe cei din cadrul minorităților naționale, pe care nu i-am convins. Din păcate, în momentul depunerii moțiunii, noi am prezentat doar 176 de semnături pentru că în ultima clipă domnul Ponta a decis să voteze moțiunea, dar să nu își pună semnătura cu reprezentanții domniei sale. A îngreunat puțin negocierile, dar nu le-a blocat. (…) Nu trebuie să ne pierdem speranța sau să ne gândim că vom veni la guvernare doar anul viitor în luna decembrie. (…) Cu cât ajungem mai devreme la guvernare, cu atât mai bine”, a precizat Rareș Bogdan în direct la Antena 3.

De asemenea, întrebat cine este responsabil pentru eșecul opoziției, în cazul în care moțiunea nu va trece, Rareș Bogdan a răspuns direct. ”În niciun caz reprezentanții PNL care de la început au negociat onest în ideea răsturnării guvernului. Nu am să arăt cu degetul și nu am să caut vinovați, dar spun că în cazul în care nu se va reuși răstunarea guvernului se pierde o mare oportunitate pentru România. Astăzi România se împrumută cu greu, cu 4,3-4,7 % dobândă. Vă asigur că în momentul schimbării guvernului România va reuși să se împrumute ca restul țărilor din jur, dacă este cazul, adică la 1,3-1,8, maxim 2%. Țin de măsuri pe care noi le-am lua imediat. Sigur că voi avea o durere personală pentru că sutele de mii de oameni îmi spun: faceți orice, dacă e cazul, în mod figurat, înghițiți broaște, chiar râioase, și scăpați România din caracatița PSD”, a mai precizat Rareș Bogdan.