Rareș Bogdan îl vrea pe Ciucă președintele României

Rareş Bogdan susţine că liderul liberal Nicolae Ciucă este cel mai potrivit politician pentru rolul de preşedinte al României.

Liberalul a afirmat că nu este pregătit să-l voteze pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la alegerile prezidenţiale, ci pe Nicolae Ciucă. El a menționat că PSD-iştii au propriile lor gânduri și strategii, în timp ce PNL consideră că Nicolae Ciucă este o persoană echilibrată, rațională, un bun patriot, familist, creștin și cunoscător al relațiilor internaționale și al strategiilor geopolitice militare.

Bogdan a subliniat că, având în vedere experiența lui Ciucă în diverse poziții de conducere, inclusiv în cadrul Statului Major General, Ministerului Apărării și ca Prim-Ministru, acesta este cel mai potrivit candidat. De asemenea, el a menționat că, dacă ar fi întrebat, Mihai Tudose ar spune că Marcel Ciolacu este cel mai potrivit. Politicianul a mai spus și că PNL trebuie să continue să se mobilizeze, deoarece campania nu se termină pe 9 iunie, ci abia începe, cu bătălia principală pe 15 și 29 septembrie. El a recunoscut că, în contextul actual, proiecția de putere este la președinte, nu la premier sau Parlament.

”Nu. Sunt pregătit să-l votez pe Nicolae Ciucă. Domnii PSD-işti, social-democraţi, ca să fiu respectuos până la capăt, au gândurile lor, strategia lor. Noi avem strategia noastră. Noi considerăm că Nicolae Ciucă este o persoană echilibrată, extrem de raţională, un bun patriot, un familist, un creştin şi cunoscător al relaţiilor internaţionale şi al strategiilor geopolitice militare. Noi considerăm că în contextul actual, cel mai potrivit, după ce a condus Statul Major General, Ministerul Apărării, Prim-Ministru, a avut în subordine 13 naţiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, domnul Ciucă este cel mai potrivit.

Dacă-l întrebaţi pe domnul Tudose, o să vă spună că cel mai potrivit este domnul Ciolacu. PNL începe să înţeleagă şi să se mobilizeze. Eu le spun: ”Nu vă opriţi! Campania nu se termină pe 9 iunie, noaptea, după ce numărăm voturile. Abia începem bătălia epică”. Bătălia este pe 15 Septembrie şi 29 septembrie. Acolo e bătălia mare, pentru că proiecţia de putere, chiar dacă nu suntem un regim prezidenţial de tip francez sau american, este la preşedinte. Nu este la premier, decât partea executivă, nu este la Parlament, este la preşedinte, şi trebuie să recunoaştem asta”, a spus Rareş Bogdan la Prima TV.

Candidat unic pentru Cotroceni?

Rareș Bogdan a declarat că nu poate comenta în acest moment rezultatele sau impactul listei comune, menționând că discuțiile vor avea loc după data de 10, când toate voturile, inclusiv cele din diaspora și din fiecare colț al României, vor fi numărate.
El a subliniat că, atunci când Nicolae Ciucă a preluat conducerea partidului, PNL era la 13-14%, iar acum nu mai există niciun sondaj care să îi arate sub 25%. Bogdan a adăugat că, în seara alegerilor, vor anunța un scor dublu față de cel din urmă cu doi ani, când Ciucă a preluat partidul.
”Asta nu vă pot spune, vedem rezultatele, vedem impactul listei comune. Ne aşezăm la masă după data de 10, numărăm toate voturile, ne vin şi voturile din diaspora şi din fiecare colţişor al României, şi apoi discutăm”, a spus Rareş Bogdan.
”Când a luat domnul Ciucă partidul, PNL era la 13-14%. Azi, vă informez respectuos, că nu mai e niciun sondaj care să ne dea sub 25%. În seara alegerilor, veţi vedea că vom anunţa un scor dublu decât în urmă cu doi ani când a preluat partidul domnul Ciucă”, a adăugat Rareş Bogdan.

Cum se mai înțelege cu Mihai Tudose

Rareş Bogdan a fost întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Electoral de la Prima TV, despre afişul electoral în care apare alături de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi de europarlamentarul PSD Mihai Tudose.
„E o poză, e o acţiune locală de campanie, o iniţiativă locală a stafului PSD din Dolj, care a considerat că datorită faptului că sunt perceput ca fiind un patriot, în rândul electoratului PSD nu există respingere pe listă şi au considerat că e important pentru a arăta marea conclucrare să mă pună pe afiş. Acum nu sunt atât de multe, dar ele au devenit atât de cunoscute”, a răspuns Rareş Bogdan.

El a fost întrebat dacă de Mihai Tudose nu este apropiat.

„Păi cu Tudose trebuie să colaborez. N-am ce face. Şi vorbim de zece ori pe zi, n-avem ce face. Problema e că vorbim de dimineaţa, vorbim de seara, vorbim mult, încercăm să stingem incendii. Comandăm materiale electorale. (…) E şeful campaniei PSD. La PNL sunt eu. Suntem co-şefi de campanie. Atunci când e vorba de interesul naţional al României, e important să laşi orgolile, să uiţi atacurile şi să te gândeşti la ce poţi construi” ,a afirmat Rareş Bogdan.