Mai sunt doar două săptămâni până la alegerile europalamentare și referendumul pe justiție, iar lupta politică este la baionetă. Liderul listei PNL, Rareș Bogdan, a realizat un bilanț trist al gestionării potențialului turistic și istoric din zona Neamțului. Sunt dezvăluiri uluitoare, un adevărat atentat la siguranța națională.

Candidatul PNL la europarlamentare a observat cum populaţia judeţului Neamţ a scăzut la cote alarmante, din cauza faptului că oamenii au fugit în străinătate, pentru a scăpa de sărăcie. De asemenea, Rareş Bogdan a evidenţiat valorile naturale ale regiunii, de care guvernanţii au uitat.

„Piatra-Neamț. Aici e sediul agentiei de dezvoltare Nord-Est – a doua regiune din România ca risc de sărăcie cruntă (42% Eurostat) – a 5-a ca sărăcie din Europa. Salariul mediu net lunar, sub 2000 de lei.
În perioada 2012 – 2017 au plecat din Nord-Est 55.000 de locuitori. Multe cifre dureroase, de Ziua Independenței. La Piatra Neamț a avut baza al 15-lea regiment de Dorobanți, care a luptat la Plevna, Grivița, Rahova, Vidin și Smârdan pentru Independență.

Progresul, aici, este obligatoriu fie și numai pentru că actualul teritoriu al Neamțului a fost impregnat de cultura Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa (5200 – 3200 Î. Hr)

Este acest patrimoniu valorificat în Europa? Sunt promovate în Europa Cheile Bicazului, cascada Duruitoarea, Codrii de Aramă, Codrii de Argint, Rezervația de zimbri?

Este promovat în Europa Ceahlăul, cu ale sale 180 de specii de păsări, sau cu legenda Dragobetelui, fiul babei Dochia?

Humuleștiul lui Creangă e în Neamț! Așa că vă spun așa: Cum sălta cămeșa pe Smărăndița Popii, de plâns, așa vor sălta cămeșile pesediștilor când vor pierde alegerile!

Moldova s-a trezit: Nu Rusia, ci Europa! În 2016, PSD a obținut in Moldova 54%, acum ultimul sondaj arată că are 34

România: 1 din 5 copii de 15 ani au dificultăți de citire, abandonul școlar e de 17%. Trebuie să investim 10% pt educatie. România nu mai are timp!!!

NE – cea mai mare regiune de dezvoltare a țării, ultimul loc la dezvoltare. 10% din populație dispare odată la 10 ani

NORD-EST – IARNĂ DEMOGRAFICĂ”, a postat Rareş Bogdan pe o rețea de scoalizare.