Rareş Bogdan a atacat virulent Guvernul Dăncilă după ce a auzit de înfrângerea suferită de România la ONU. El a spus clar și răspicat că actualul guvern trebuie îndepărtat rapid.

„Asta se intampla cand prostii si nepriceputii conduc Guvernul, Senatul si Camera Deputatilor din Romania! RUSINOS si mai ales fara precedent in istoria diplomatiei romane. Inca un cadou de la repetentii si ticalosii lui Dragnea. Astia trebuie indepartati de la putere cat mai repede posibil, sunt pur si simplu o calamitate pentru tara aceasta”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Estonia a obținut locul de membru nepermanent după două tururi de scrutin, desfășurate pe data de 7 iunie la sediul Națiunilor Unite de la New York, în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale.
După un prim tur care s-a încheiat cu un rezultat neconcludent, Estonia a câștigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susținută de 58 de țări, relatează presa internațională.
Locurile de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) sunt distribuite în funcție de regiuni.
România și Estonia se aflau în competiție pentru locul nepermanent alocat Grupului Est-European, pentru perioada 2020-2021.
România a mai făcut parte din Consiliul de Securitate ONU de patru ori, în 1962; 1976-1977; 1990-1991 și 2004-2005, potrivit Ministerului de Externe de la București.