Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a apreciat marți la Digi24 că prelungirea stării de alertă este o măsură care poate dăuna electoral PNL-ului, însă președintele Klaus Iohannis a ales această cale între „voturi” și „responsabilitate”.

„Eu mă aștept la foarte multă responsabilitate și de la stânga eșichierului politic. Avem câteva cazuri triste că Israelul, unde după ce s-au deschis grădinițele și școlile, la două săptămâni a fost nevoie să le închidă la loc (…) Între responsabilitate și voturi, președintele a ales responsabilitatea. E frumos ce a zis dl Ponta, că fiecare să fie responsabil…eu mizez pe faptul că cei care nu înțeleg trebuie să primească reglementări suplimentare”, a explicat Rareș Bogdan.

PNL pierde voturi din cauza acestor măsuri

PNL pierde voturi prin aceste măsuri?, a fost întrebat liberalul. „Să știți că dacă situația s-ar pune așa, când s-a decretat starea de urgență susținerea era de 93%, după o luna era 68% susținere, când s-a instituit stare de alertă susținerea era doar 48% și azi susținerea este sub 40%, undeva la 36%. Un partid poate pierde voturi, poate fi tragic pentru partid”.  Liberalul a adăugat că indiferent de riscurile electorale, liberalii vor pune mereu sănătatea populației pe primul loc.

Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă

Starea de alertă trebuie prelungită și după data de 15 iunie, a transmis marți președintele Klaus Iohannis. Nu ne putem relaxa total deocamdată. Totuși, șeful statului a anunțat relaxarea mai multor restricții și i-a îndemnat pe cetățeni să continue să fie precauți.

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că și ultimul weekend de relaxare s-a resimțit la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim precauți. Suntem de acord ca se va impune prelungirea stării de alertă.

Sigur, vor fi mai puține restricții, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit „stare de alertă”.

Gândiți-vă că sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate cu un caracter aproape permanent: Distanțare socială, purtarea măștii, măsurile de igienă, evitarea aglomerațiilor, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare”, a declarat Klaus Iohannis.