Liberalul Rareș Bogdan a arătat, la B1TV, că PNL nu vrea să taie pensiile, în ciuda afirmațiilor lansate de premierul Dăncilă, dar a precizat că plănuiește impozitarea pensiilor speciale.

Europarlamentarul PNL a spus foarte clar și răspicat că PNL nu va tăia salariile.

„În schimb, cu siguranță, la pensiile speciale, cei care dețin pensii de 70.000 de lei sau de 40.000 de lei, nu pe bază de contributivitate trebuie să se teamă. Cei 5,8 milioane de pensionari de bună credință, dintre care 2 milioane cu pensii de sub 800 de lei nu au nici cel mai mic motiv să se teamă. PNL nu va tăia pensiile”, a arătat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL a vorbit și despre voucherele de vacanță, susținând că aceastea nu vor fi anulate ci că se va urmări extinderea aceastei facilități și către companiile din sectorul privat.

„PNL nu va anula voucherele de vacanță – din contră, va dori să dea vouchere de vacanță și pentru societățile private. Să aibă această facilitate și companiile private”, a comentatRareș Bogdan.

Întrebat ce soluție are pentru pensiile speciale, el a răspuns că: „Impozitarea.

El a evitat să indice o cotă precisă de impozitare. „Vom discuta și vom vedea. E normal ca fiecare să primească pensie pe bază de contribuție. Pe baza contribuției pe care au făcut-o. Nu cred că este normal ca în România să existe pensionari, care să aibă pensii de 375 de lei, și pensionari cu 70.000 de lei”, a mai spus Rareș Bogdan.