Rareș Bogdan a declarat în data de 8 noiembrie, la Antena 3, că liberalii doresc ca Ludovic Orban să rămână în fruntea Guvernului.

Prim-vicepreședinte PNL a subliniat că nu a auzit de varianta conform căreia ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie desemnat premier după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Trebuie menționat că Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL și deschide lista partidului la Senat, în Dolj.

Ce a spus Rareș Bogan

„Nu am auzit de varianta Nicolae Ciuca. Este un excelent ministru al Apararii. Optiunea PNL este dl Orban premier. Premierul il numeste presedintele. Alegerea PNL este dl Orban, este hotarare a Consiliului National”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Rareș Bogdan a susținut că s-au găsit soluții în ceea ce privește piețele și cum vor fi ele organizate.

„Găsim soluții pentru ca producătorii autohtoni sa nu fie afectați și totodata sa nu riscam in niciun fel nici sănătatea romanilor.

Din dispozitia Prim Ministru Ludovic Orban si a Ministru Marcel Vela, se transmit următoarele:

1. Astăzi comunicați primarilor de municipii, orașe sau comune care au organizate piețe agroalimentare ca sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:

2. Unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

3. Acolo unde nu se pot deschide se vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

4. În cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza Piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

5. Mâine, 08.11.2020, la ora 11.00 se vor organiza ședințe la Prefecturi cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comețului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

6.După ședințe, se vor raporta Direcției Prefecturi măsurile dispuse în fiecare județ”, a anunțat Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.