„RAR precizează că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere o astfel de iniţiativă deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menţionată mai sus reprezintă contravenţie sancţionată doar prin amendă (ca sancţiune principală) şi puncte de penalizare (ca măsură complementară).  Aşadar, spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirat, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară se dispune şi reţinerea certificatului
de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018 şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală”, conform RAR. Odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile ITP autorizate şi obţine ITP valabil, se ridică automat suspendarea dispusă asupra înmatriculării.
„Toate aspectele precizate în acest comunicat sunt stipulate în OG Nr. 14/2017 de modificare  şi completare a OUG 195/2002 privind circula autovehiculelor pe drumurile publice”, a transmis RAR.