Firmele basarabeanului Valerii Moraru, noul patron al Rapidului, au mari datorii, informează site-ul antitepari.ro.

Împreună cu soţia, acesta deţine mai multe companii, printre care Azuga Waters SRL, Parla Covasnei SA, Roua Development SA şi Fonticor Trans SRL. Azuga Waters are 279 refuzuri la plată în valoare totală de 11 milioane de lei, şi datorează la buget 2 milioane de lei. Perla Covasnei numără 120 incidente de plată reprezentând o sumă refuzată de 3,6 milioane de lei şi datorii publice de 1,4 milioane de lei.

Fonticor Trans se află în insolvenţă, cu o masă credală de 5,3 milioane lei, plus 1,66 milioane de lei datorii la buget, pe care se pare că nu le va mai plăti.

Foştii acţionari ai echipei din Giuleşti au lăsat o situaţie financiară nu tocmai roză. Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir figurează în tabelul creditorilor "Fotbal Club Rapid" SA cu creanţe de circa 20 milioane euro, mai scrie antitepari.ro.

Cristescu şi Zamfir au preluat din creanţele deţinute de George Copos şi firmele acestuia, precum şi pe cele ale altor creditori.

Clubul are datorii totale de peste 30,5 milioane de euro, recunoscute de administratorul judiciar, care primeşte 7.000 lei pe lună. Printre creditorii Rapidului se numără Mohamad Yassin (cel care a avut un rol cheie în "filmul" eliberării jurnaliştilor români răpiţi în Irak în 2005), cu peste 10 milioane lei.