Evoque este primul autovehicul născut din mediul pentru care a fost creat, înglobând luxul, tehnologia și arta urbană așa cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Cel puțin asta susțin oficialii Premium Auto. Mezinul Range Rover este însă, cu certitudine, o mașină care se potrivește perfect oricărui peisaj, de la structuri ultramoderne, zone rezidențiale sau clădiri de epocă până la cartiere industriale pline de grafitti-uri și chiar drumuri de munte.
Conform producătorului britanic, Range Rover Evoque este cel mai mic, ușor și eficient model al gamei existent în prezent. Vehiculul este disponibil în două variante de caroserie – coupe și cinci uși – și două versiuni de motorizare – 2.2l D (150CP și 190CP) și 2.0l (240CP). Posibilitățile de personalizare sunt multiple, Evoque putând fi configurat în funcție de personalitatea fiecărui client. Unic în segmentul SUV compact, modelul permite clienților să-și aleagă un interior tapițat cu cea mai fină piele, cusuta cu fir dublu și finisare de lux pe toată suprafața bordului, scaune și uși. Pentru a evita o abordare tradițională, Range Rover Evoque oferă clienților spre alegere trei teme de design: contemporanul “Pure”, elegantul “Prestige” și sportivul “Dynamic. Mașina poate fi configurată și cu un sofisticat sistem Adaptive Dynamics care folosește suspensii MagneRideTM pentru a oferi un nivel superior de siguranță, agilitate și manevrabilitate.
Deși lansarea oficială a mașinii a avut loc în această săptămână, Evoque a putut fi comandat de împătimiții mărcii Range Rover încă din vară. Lista de preț pentru noul Evoque Coupe începe cu varianta 2.2 eD4 Pure – 150 CP – care costă, cu toate taxele incluse, 37.188 euro și se încheie cu 2.0 Si4 Prestige – 240 CP, pentru care trebuie achitați 53.816 euro. Modelele cu cinci uși au prețuri cuprinse între 35.824 (2.2 eD4 Pure) și 52.700 (2.0 Si4 Prestige).