Vești proaste pentru Rusia. Ediția rusă a publicației „Novaya Gazeta. Evropa” a scris că Ramzan Kadîrov suferă de necroză pancreatică, care nu lasă nicio speranță pentru recuperarea sa.

Rusia se confruntă cu o situație complicată

Informațiile publicației au fost preluate de Ukrainskapravda, care notează că șeful Ceceniei a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. La momentul respectiv, Ramzan Kadîrov nu a ascuns în mod deosebit că a fost obligat să plece în vacanță din cauza „incapacității temporare”.

De asemenea, el a declarat că a avut o ușoară stare de rău, febră și gripă. El spunea și că „i-au fost puse picături doar două zile” din anumite motive.

Ulterior, starea lui de sănătate s-ar fi înrăutăți. Totuși, faptul că Kadîrov este bolnav este negat oficial, în primul rând de către el și anturajul său, potrivit sursei menționate.

Ukrainskapravda scrie că anumite lucruri „nu pot fi ascunse”. Ar fi vorba despre schimbări izbitoare în aspectul, comportamentul și programul de lucru al șefului Ceceniei.

„De un an încoace, starea de sănătate a șefului Ceceniei a ridicat multe întrebări. Faptul că Kadîrov este bolnav este negat oficial, în primul rând de către el și anturajul său. Dar există lucruri care nu pot fi ascunse, și anume schimbări izbitoare în aspectul, comportamentul și programul de lucru al șefului Ceceniei”, scrie Ukrainskapravda.

Conform publicației, Kadîrov este bolnav, iar Kremlinul se confruntă cu o problemă serioasă. Este vorba despre schimbarea puterii în cea mai dificilă regiune a Rusiei, scrie Ukrainskapravda.

Ziarul ucrainean notează că acest lucru s-ar putea întâmplat în viitorul apropiat.

Kadîrov este bolnav, iar Kremlinul se confruntă cu o problemă serioasă – cum să se pregătească în cel mai nedureros mod în cea mai dificilă regiune a Rusiei pentru o schimbare a puterii, care ar putea avea loc în viitorul apropiat”, scrie Ukrainskapravda.

Ramzan Kadîrov
SURSA FOTO: Facebook, evz.ro

În octombrie, Kadîrov a dispărut din spațiul public

„Novaya Gazeta” subliniază că și atunci tratamentul unei răceli obișnuite cu picături a provocat surpriză în rândul multora. Potrivit publicației, această surpriză s-a transformat în „suspiciune persistentă” în toamna lui 2019.

Amintim că Kadîrov a dispărut din câmpul public în octombrie. Canalele anonime Telegram au raportat starea precară de sănătate a șefului Ceceniei, presupusa legată de otrăvirea acestuia.

Totuși, versiunea otrăvirii a fost respinsă pe Instagram de către asistentul șefului Ceceniei, Akhmed Dudayev.

El a scris că „Kadyrov este o persoană obișnuită care se poate îmbolnăvi, se poate învineți, se poate îmbolnăvi de gripă etc”.