„Când am primit această informaţie nu am putut să nu mă gândesc oare cum or să stea domnul Rafila şi domnul Cercel în aceeaşi bancă şi în aceeaşi echipă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau într-o şaormerie să nu poarte mască, în timp ce domnii Rafila şi Cercel luptau alături de Guvern să impună măsuri de sănătate publică”, a declarat Raluca Turcan la B1 Tv.

Raluca Turcan spune că este gândit ca un gest de imagine

Turcan a susținut faptul că acest lucru este gândit ca un „gest de imagine”  și nu știu cum „or să stea domnul Rafila şi domnul Cercel în aceeaşi bancă şi în aceeaşi echipă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau într-o şaormerie să nu poarte mască”.

„În mod evident este gândit ca un gest de imagine, pentru că aşa a şi fost prezentat: ia uitaţi ce lovitură am dat noi, că o să-i avem ca şi candidaţi pe marii specialişti, recunoscuţi de români. Când am primit această informaţie nu am putut să nu mă gândesc oare cum or să stea domnul Rafila şi domnul Cercel în aceeaşi bancă şi în aceeaşi echipă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau într-o şaormerie să nu poarte mască, în timp ce domnii Rafila şi Cercel luptau alături de Guvern să impună măsuri de sănătate publică şi eu pot să spun că au făcut bine lucrul acesta, nu pot să mă dezic de o colaborare pe care am avut-o cu ei la nivel instituţional”, a susținut aceasta.

O echipă total lipsită de credibilitate

Raluca Turcan este de părere că cei doi au intrat „într-o echipă total lipsită de credibilitate, cu contraexemple, plecând de la vârful partidului” şi că intrarea celor doi nu poate fi „în avantajul lor ca şi persoane credibile”.

„De la retorica negaţionistă, au ajuns la retorica în care îi pun umăr la umăr pe doi specialişti n sănătate publică alături de doi bătăuşi din şaormerie împotriva măştii”, a adăugat viceprim-ministrul.

„Noi totdeauna am ştiut că şi domnul Rafila, şi domnul Cercel erau simpatizanţi cu PSD, asta nu ne-am împiedicat să lucrăm cu ei. Nu am politizat subiectul numit sănătatea românilor, am colaborat cu ei şi nici nu le-am propus să vină în PNL”, a conchis Raluca Turcan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin