Gazetarul este de părere că, în ceea ce privește stabilirea datei alegerilor, Ludovic Orban are dreptate când spune că nu pot să stabilească parlamentarii ziua în care va avea loc scrutinul. Cristian Tudor Popescu motivează acest lucru prin faptul că parlamentarii sunt implicați și au interes direct în ceea ce privește acest aspect.

„Domnul Dorneanu făcând apel la Comisia de la Veneția, la Consiliul Europei… Dar când au luat hotărârea aia în legătură cu Laura Codruța Kovesi, atunci au făcut vreun apel să vadă ce zice Comisia de la Veneția? Înainte să ia acea hotărâre, au făcut vreun apel la organismele europene?

De pildă, la Asociația Curților Constituționale din Europa, unde vor să facă acum apel. Atunci au întrebat „Oare e bine ce vrem să facem noi?”, ca să nu ajungem în situația de a ne spune CEDO că ce facem este foarte rău și împotriva oricăror reguli democratice? Nu! Atunci nu au întrebat nimic.

Aici are dreptate Orban! Asta nu înseamnă că îmi este simpatic Orban în vreun fel. Dar, are dreptate spunând că nu pot să stabilească parlamentarii data alegerilor parlamentare, pentru că ei sunt implicați, au interes direct în asta. Ăsta este un argument foarte logic și foarte puternic”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP: CCR va lucra în favoarea PSD

Acesta consideră că indiferent de rezultatul alegerilor, chiar dacă PNL le va câștiga, nu se va schimba nimic la CCR, care va lucra tot în favoarea PSD. Din această cauză, viitorului guvern îi va fi destul de dificil să guverneze, mai adaugă Cristian Tudor Popescu.

„Deci, poate că o să câștige alegerile PNL-ul acum și o să facă alianță cu USR, cu PMP… Da, dar această Curte Constituțională va lucra în continuare – indiferent de rezultatul alegerilor -, va lucra în favoarea PSD. Asta va face! Și atunci cred că în continuare îi va fi greu să guverneze următorului guvern, sau aceluiași, nu știu, care va veni”, a punctat gazetarul.