Banca austriacă nu a dezvăluit preţul acestei tranzacţii, care ar urma să se încheie în prima jumătate a anului următor, dar a precizat că aceasta va avea un efect negativ de 49 de milioane de euro ce va fi înregistrat în rezultatele sale contabile pe trimestrul patru 2015.

Odată cu încheierea acestei tranzacţii, activele ponderate la risc ale Raiffeisen Bank International vor fi reduse cu aproximativ 270 milioane de euro în timp ce impactul asupra raportului de capitalului de rang 1 ( Core Equity Tier 1 -CET 1) al băncii va fi unul 'minimal'.

În Slovenia, grupul Raiffeisen Bank International avea la finele lunii septembrie 14 oficii bancare, 218 angajaţi şi active în valoare de 843 de milioane de euro. În primele nouă luni ale acestui an, RBI şi-a redus pierderile în Slovenia până la opt milioane de euro, de la 17 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii.

SURSA: Agerpres