De asemenea, compania a continuat trendul ascendent al ultimilor ani şi în termeni de contracte activate, respectiv 1.345 contracte noi activate în primul semestru din 2014, înregistrând o creştere de 40% a numărului acestora, faţă de primul semestru al anului 2013. Distribuţia pe tipuri de active finanţate a fost 71% vehicule şi 29% echipamente.

“Performanţa primului semestru continuă dinamica de creştere pe care ne-am înscris încă din prima jumătate a anului 2013 şi reprezintă pentru noi o confirmare a faptului că acoperirea necesităţii de finanţare a clienţilor prin soluţii menite să susţină consolidarea afacerilor pe care le conduc, rămâne în continuare un model de business pe care trebuie sa ne menţinem şi pe viitor”, a declarat Felix Daniliuc, director general Raiffeisen Leasing.

Ponderea cea mai mare a finanţărilor acordate la primul semestru a fost deţinută de segmentul vehiculelor, dintre acestea majoritare fiind camioanele şi semi-remorcile.

Pe domeniul echipamentelor, creşterea a fost susţinută de finanţarea echipamentelor agricole. Echipamentele finanţate cu preponderenţă au fost tractoarele, combinele şi utilajele de pregătit solul şi semănat. Un alt tip de echipamente care au înregistrat o creştere semnificativă, au fost cele de prelucrare a lemnului, stivuitoarele şi echipamentele de manipulare a mărfurilor.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen şi activează pe piaţa românească din anul 2002.

Sursa: Agerpres