Raiffeisen, care a convenit deja cu autorităţile poloneze de reglementare să listeze Raiffeisen Bank Polska la bursa de la Varşovia în cursul anului 2016, a decis să-şi extindă opţiunile şi, în prezent, analizează o posibilă vânzare a acestei divizii, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

De asemenea, sursele citate de Reuters susţin că Raiffeisen a angajat banca Citigroup Inc. pentru intermedierea vânzării. Cu active de 13,5 miliarde de euro la finele lunii septembrie şi un profit net de 172 milioane zloţi (41 milioane euro) pe primele nouă luni, Raiffeisen Bank Polska este a opta bancă din Polonia. Însă, din cele 12 ţări în care Raiffeisen a fost profitabilă, rentabilitatea fondurilor proprii realizată de divizia din Polonia este cea mai mică.

Purtătorul de cuvânt al Raiffeisen, Susanne Langer, a subliniat că RBI este concentrată pe varianta ofertei publice iniţiale a diviziei sale poloneze, aşa cum a promis autorităţilor de reglementare. Banca se va 'concentra pe zonele cele mai atractive' şi 'va restructura sau renunţa la activităţile care generează un profit insuficient sau blochează prea mult capital', a adăugat Langer, fără a oferi detalii. (Sursa: Agerpres)