'În Ucraina ne aşteptăm la deprecieri de active între 500 şi 600 de milioane de euro. Sunt foarte sceptic cu privire la evoluţia economiei ucrainene', a spus Karl Sevelda.

Pe lângă criza din Ucraina, Raiffeisen Bank International se aşteaptă la probleme şi în Ungaria, unde divizia RBI ar urma să înregistreze pierderi de peste 100 milioane de euro din cauza noilor legi privind creditele bancare.

'În următorul an, mă aştept însă la o relaxare a situaţiei, având în vedere că Guvernul ungar şi-a atins obiectivul de a avea peste jumătate din sectorul bancar în mâinile investitorilor ungari', a spus Sevelda.

În schimb, divizia din Rusia a Raiffeisen nu se confruntă cu dificultăţi şi ar urma să înregistreze şi în acest an 'rezultate excelente', a spus Sevelda. Cu toate acestea, el a recunoscut că scăderea preţului petrolului şi deprecierea rublei ar putea conduce la creşterea numărului de credite cu probleme, ceea ce ar putea afecta divizia din Rusia a RBI.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. În 2013, banca a obţinut un profit net de 104 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de 2012. AGERPRES