În plină pandemie de coronavirus, șeful DSU, Raed Arafat, a avut parte de o întâmplare incredibilă. Totul s-a întâplat în locul unde stă secretarul de stat. Întâmplarea, dar și dezvăluirea lui Arafat a lăsat mască pe toată lumea.

Raed Arafat nu glumește!

Incident mai puțin obișnuit în care a fost implicat șeful DSU, Raed Arafat. Chiar acesta a dezvăluit ceea ce i s-a întâmplat în urmă cu câteva ore.

„Eu vă spun, astăzi dimineață, coborând în bloc, în lift, s-a deschis între etaje liftul să urce o domnișoară. Era fără mască. Am rugat-o să nu urce. Pur și simplu. Și acest lucru trebuie să-l facă oricare dintre noi. Am rugat-o să nu urce, pentru că nu avea mască.

Dacă urca, cu siguranță reacția mea era să cobor eu și să aștept să iau alt lift. Asta ar fi fost reacția mea. Pentru că nu mai putem suporta acest lucru. În lift stai cu omul de la etajul 10 până la parter, deja dacă tușește, strănută sau nu poartă mască, poți să ieși de acolo infectat. Deci, nu merge!” a declarat Raed Arafat, conform Digi24.

În acest context, șeful DSU a venit cu noi sfaturi pentru români, în plină pandemie de coronavirus. Acesta a atenționat că virusul se ia foarte ușor în spațiile închise și neaerisite

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții.

Purtarea măștii previne să facem rău altora. Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanțare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială”, a completat Raed Arafat.