“La nivelul României există o evaziune fiscală de circa 13 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 75% din TVA-ul care ar trebui încasat şi nu este. În industria cărnii considerăm că nici 10% din TVA nu este încasat. Practic 600 de milioane de euro nu vin la buget doar din industria cărnii”, a declarat Timiş, la un seminar organizat de revista de specialitate IndustriaCărnii.ro.

În opinia omului de afaceri o soluţie ar fi reducerea TVA, care ar micşora evaziunea fiscală din România. “Reducerea TVA-ului la carne ar duce la încasări de 3 ori mai mari la buget, si la o creştere seminificativă a consumului. Dacă mâine s-ar reduce TVA-ul, eu aş tăia preturile cu 15%”, a completat omul de afaceri.

Pe de altă parte, Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale susţine că evaziunea fiscală în sectorul cărnii a ajuns la 450 de milioane de euro pe an, conform datelor Pro Agro, iar bugetul statului încasează din TVA circa 400 de milioane de euro.

Preşedintele Cris-Tim a mai spus ca în acest moment, cea mai mare preocupare a companiilor mici si medii din industrie este supravieţuirea.

Radu Timiş se află pe locul 97 în Top 300 Cei mai bogaţi români din acest an, cu o avere cuprinsă între 58 şi 60 de milioane de euro. Mai multe detalii despre averea omului de afaceri puteti descoperi în Top 300, ce poate fi achiziţionat de la chioşcuri.

Te-ar putea interesa și: