Ministrul Economiei, Radu Miruţă, spune că această decizie a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor pe data de 28 mai 2025, în contextul în care România încerca să gestioneze efectele tragediei. Ministrul a subliniat că suma menţionată reprezintă doar partea fixă a salariului, întrucât mai există o componentă variabilă care poate creşte.

Radu Miruţă a făcut referire şi la alte cazuri similare din cadrul companiilor de stat

Radu Miruţă a făcut referire şi la alte cazuri similare din cadrul companiilor de stat, menţionând un exemplu al Institutului de Cercetări în Transporturi, unde indemnizaţia fixă ajunge la 50.000 de lei pe lună, la care se adaugă o sumă variabilă.

Ministrul a criticat astfel de situaţii, sugerând că aceste majorări salariale sunt nejustificate, mai ales în momente delicate pentru ţară.

„Vă dau un exemplu de la Ministerul Economiei, unde sunt de câteva zile. Ministerul Economiei este acel minister cu foarte multe companii de stat. A doua sau a treia zi după ce s-a întâmplat tragedia de la Praid, când întreaga Românie era îngrijorată, erau acolo forţele statului român care încercau să limiteze impactul, directorului Salrom i-au mărit salariul. 38.000 de lei de la 32.000, pe 28 mai 2025”, a declarat ministrul Radu Miruţă la B1 TV.

salina praid
SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste structuri ar putea fi responsabile pentru decizii controversate şi necorespunzătoare privind gestionarea resurselor

În ceea ce priveşte verificările la nivelul Consiliilor de Administraţie din societăţile aflate în subordinea Ministerului Economiei, Radu Miruţă a afirmat că aici se află principala problemă, subliniind cu expresivitate că „aici-i diavolul”.

„Adunarea Generală a Acţionarilor a decis mărirea acestei indemnizaţii. Doar bucata fixă, că mai au şi o bucată variabilă. Cuprumin, Institutul de Cercetări în Transporturi, 50.000 de lei pe lună, sumă fixă… Mai au o componentă variabilă care creşte. E drept asta? Nu e drept”, a mai spus ministrul Economiei.

Astfel, ministrul indică faptul că aceste structuri administrative ar putea fi responsabile pentru decizii controversate şi necorespunzătoare privind gestionarea resurselor financiare şi salariale în companiile de stat.

La rândul ei, Diana Buzoianu a declarat că realitatea de la Salina Praid este mai gravă decât apare în documentele oficiale și că situația necesită intervenții urgente. În urma vizitei în teren, ministrul Mediului a constatat că lucrările planificate vor depăși termenele asumate, iar intervențiile trebuie accelerate pentru a restabili accesul populației la apă potabilă și pentru a reface mediul afectat.