Radu Mazăre va părăsi câteva ore Penitenciarul Rahova, acolo unde a ajuns aseară, pentru a se duce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că magistraţii de aici trebuie să confirme mandatul de condamnare pe numele său.

Radu Mazăre va sta în carantină pentru 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.

Jurnaliștii de la Antena 3 au susținut că aceasta este cea mai rapidă extrădare pe care o cunosc.

„Știu că avocații lui Radu Mazăre, pentru că a avut și avocați francezi care s-au aflat pe aeroportul „Charles de Gaulle” din Paris, au invocat faptul că extrădarea s-a făcut fără o decizie din partea instanței, așa cum ar prevede legea în Madagascar, și cum prevede și legea românescă. Statul român însă a respectat procedurile legale și și-a urmat evident interesul și anum aducerea fugarului în țară.

Urmează de 21 de zile în care va sta în carantină. În urma acestei perioade se va stabili exact regimul de detenție și penitenciarul în care își va ispăși pedeapsa. Marți îl vom vedea cel mai probabil la o instanță acolo unde mandatul trebuie confirmat”, a explicat jurnalista Antena 3, Ana Maria Roman.