DNA a luat o decizie care nu este deloc pe placul lui Radu Mazăre, fostul edil al Constanție. Procurorii de la Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicușor Constantinescu. Acesta este un fost baron PSD, apropiat al lui Radu Mazăre. Nicușor Constantinescu a condus în trecut Consiliului Județean Constanța. El este urmărit pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.

Sursa citată susține că prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

​Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.