Cunoscutul realizator de televiziune Radu Banciu a avut marți seară o ieșire dură împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Banciu a criticat din nou autoritățile, nemulțumit de măsurile care se iau, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Teatrele nu sunt o opțiune”

”Veștile bine vin de la Ministerul Sănătății. Tovarășul Nelu Tătaru ne-a asigurat că bisericile se deschid, nu și Teatrul, dar asta contează mai puțin.

Frica de Cel de Sus! PSD-ul care a are alegători în biserică mai mulți decât PNL-ul a făcut până la urmă această alegere și a spus dacă partidul lui Ludovic Orban acceptă deschiderea bisericilor, adică oamenii noștri în proporție de 80%, atunci tot e bine, pentru că vom merge cu această idee.

Ăsta este programul de guvernare al PSD pentru la toamnă, redeschiderea bisericilor. La Teatru nu prea merg alegători! Ăștia sunt elitiștii, oamenii care citesc o carte, învârt o revistă, se mai uită dacă apare „România Literară”, își fac abonamente, nu sunt interesați… De asta teatrele nu sunt o opțiune”, a spus Radu Banciu în emisiunea sa.

”Domnul Tătaru vorbește ca un savant, el ne explică altfel această problemă. La biserică se duce lumea dintr-un cartier, adică de acolo de unde virusul este ușor de controlat de către autoritățile române.

”Care spitale, care tratament?”

Vă reamintesc, primele trei etape esențiale au fost parcurse cu bine. Am fost cu toții vaccinați. Am fost vaccinați toți cei din mediul urban. Am fost vaccinați toți cei din eșantionul reprezentativ.

Suntem înscriși în programul de vaccinare europeană, ne-a asigurat domnul Nelu Tătaru. Putem să îl bifăm și pe asta! 4 capitole îndeplinite. Evident că în aceste condiții îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu”, a spus ironic Banciu.

”E mai ușor să controlăm virusul în biserici pentru că acolo se duc oameni din bisericuțele vecine cu biserica, adică din cartiere, pe când la Teatru, zice domnul Tătaru care trebuie să fi fost de multe ori la Teatru și trebuie să fie mai bine informat ca noi toți, vine lumea cam de peste tot și atunci se amestecă virusul și asta ar da bătăi de cap autorităților.

Deci ăsta e motivul, nu populismul. E foarte important ca românii să se poată ruga- a zis Nelu Tătaru. Foarte important este ca să se poată să meargă în spitale să se poată trata… Care spitale, care tratament?”, a încheiat omul de televiziune.