Ministrul Mediului, Nicolae Nemirchi, intenţionează să introducă un sistem de vouchere care să fie folosit în programul „Rabla” pentru a simplifica procedurile de accesare a finanţării de la stat în schimbul casării unei maşini vechi.

„M-am gândit să introducem un sistem de tichete, de vouchere, astfel încât cei care au bani dar nu au o maşină veche să poată cumpăra una de pe piaţă şi să o caseze doar în baza facturii, fără a mai fi nevoie de drumuri la RAR, la Poliţie sau la Fisc. Practic, cine are o maşină veche şi are factură care să ateste că a cumpărat-o şi că este a lui se poate duce la REMAT, o poate casa şi primeşte, în schimb, un voucher. Cu acesta poate merge la dealer şi-şi cumpără maşina cu 3.800 de lei mai ieftină, bani pe care dealer-ul îi primeşte de la stat, din programul «Rabla»”, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Mediafax.

Propunere pentru faza a treia a programului

Nemirschi a spus că varianta propusă serveşte scopului declarat al programului, acela de a casa, în 2009, 60.000 de maşini vechi care circulă pe străzi.

Ministrul a mai spus că propunerea sa este, în prezent, analizată de corpul tehnic al Ministerului Mediului, care va căuta formula de a introduce sistemul în actele normative ce reglementează programul „Rabla”.

„Cel mai probabil, acest sistem va fi introdus odată cu faza a treia a programului”, a mai spus Nemirschi.

SURSA: Mediafax