Programul nu a mers anul acesta la fel de bine ca in 2010, când s-au casat 189.323 autoturisme uzate și s-au achizitionat 62.550 autoturisme noi, dintre care 25.263 au fost de producție autohtonă.
"Anul acesta, în cadrul Programului Rabla, Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat 120 000 de tichete, acestea fiind distribuite în totalitate către colectori. Vreau să atrag atenţia că tichetele valorice se eliberează de către colectorii validaţi numai până la data de 21 noiembrie 2011 şi vor putea fi utilizatea de către proprietari doar până pe 23 noiembrie. Toţi ce care deţin sau vor deţine astfel de tichete trebuie să le valorifice în termenele menţionate deoarece ulterior acestea îşi vor pierde valoarea", a spus ministrul mediului, Laszlo Borbely.
Persoanele juridice şi operatorii economici fără personalitate juridică pot depune dosarele de acceptare în cadrul Programului până la data de 15 octombrie, inclusiv.
În cazul programului „Rabla” pentru tractoare, care a demarat pe 12 septembrie, sesiunea de înscriere în vederea acceptării proprietarilor are loc până la data de 10 noiembrie, iar ultima cerere de decontare se va depune de către producătorul validat cel mai târziu la data de 25 noiembrie. Decontul se va realiza în aceeași zi ca și programul pentru autoturisme, până la 12 decembrie 2011.