O companie fondată de români este, în acest moment, cea mai firmă din lume în domeniul inteligenței artificiale (AI). Sună incredibil, dar UiPath, fondată de antreprenori români și condusă și în prezent de românul Daniel Dineș, a ajuns să valoreze circa 7 miliarde de dolari, după ce a beneficiat de o ultimă rundă de finanțare de aprope 570 de milioane de dolari.

Potrivit Tehcrunch.com, UiPath, un startup de procese robotice automatizate (RPA) fondat în România și care folosește inteligența artificială și limbaje de programare sofisticate pentru softuri care ajută la îndeplinirea acestor sarcini, a finalizat a patra rundă de investiții în valoare de 568 de milioane de dolari. Valoarea de piață a companiei a ajuns la 7 miliarde de dolari.

Startupul este aproape de profitabilitate si va continua să crească. Introducerea companiei la bursă în următoarele 12-24 de luni face parte din planul ei pe termen mediu.

Ne aflăm într-un moment de răscruce. Companiile leader de pretutindeni își măresc capacitatea de muncă prin folosirea de softuri, accelerând transformarea digitală a întregii lor afaceri și eliberând astfel angajații, care se pot ocupa de sarcinile cu adevărat folositoare.”, spune Daniel Dineș, co-fondator și CEO UiPath