Cinci unităţi antiteroriste urmează să fie înfiinţate la Kaspiisk, pe malul Mării Caspice, la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, dar şi la Petropavlovsk-Kamceaţki şi Iujno-Sahalinsk pe coasta rusă de est, potrivit agenţiei Interfax.

Putin a dispus desfăşurarea unei operaţiuni similare la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Ordinul vizează "crearea unor sedii operaţionale, în zone maritime, în vederea organizării planificării utilizării forţelor şi mijloacelor unor operaţiuni antiteroriste şi contrateroriste", se arată în decretul publicat pe site-ul rus pentru informaţii juridice, în care sunt enumerate cele cinci localităţi, potrivit Sputnik.

Moscova a creat în septembrie, împreună cu Iranul, Irakul şi Siria, un centru comun de informaţii, la Bagdad, în vederea coordonării eforturilor împotriva grupării extremiste Statul Islamic (SI).

Forţele aerospaţiale ruse au efectuat peste 4.200 de misiuni în cele aproape trei luni de la începutul misiunii ruse în Siria, pe 30 septembrie, la solicitarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad afirmă Moscova. Peste 1.000 de ţinte SI au fost atacate în ultima săptămână, potrivit Ministerului rus al Apărării.

SURSA: Mediafax