Acesta a subliniat că, în viitor, creșterea economică a Rusiei va depăși media mondială. El a propus actualizarea infrastructurii pentru a promova companiile naționale să aibă acees pe piața internațională.

"Cu siguranță creșterea economiei naționale va depăși ritmul de creștere al economiei mondiale", a declarat Putin, citat de Rador.

"Crizele economice, restricțiile impuse din exterior nu ne-au permis să ne dezvoltăm economia mai mult decât economia mondială. Negreșit trebuie să facem acest lucru. Și o vom face. Rusia trebuie să se apropie de țările avansate în ceea ce privește nivelul PIB-ului pe cap de locuitor și să-și stabilească ferm locul între cele cinci cele mai mari economii globale. Marile noastre companii de succes trebuie să ajungă pe piața mondială, trebuie să devină campioni globali. Totodată, cel mai important obiectiv politic, economic, social al următorilor ani rămâne dezvoltarea businessului mic și mijlociu” a subliniat președintele.   

Președintele rus a promis să continue politica de liberalizare a legislației și de desființare a normelor juridice neclare, ambigue care împiedică businessul. "Rusia trebuie să devină un spațiu al unei libertăți economice autentice pentru toți cei care-și fac treaba, pentru zecile de mii de întreprinzători individuali, de mici afaceri de familie, de ferme", a adăugat acesta. 

Politicienii ruși cred că, prin discursul pe care l-a avut, Putin a intrat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Alegerile pentru președintele Federației Ruse sunt stabilite pentru data de 18 martie 2018. Și-au declarat intenția de a participa la scrutin 23 de candidați, între care Vladimir Putin, Grigori Iavlinski, Vladimir Jirinovski, Ksenia Sobceak. Comuniștii l-au propus candidat din partea partidului pe Pavel Grudinin.