Green Group, în colaborare cu Carrefour România, au inaugurat, în premieră, la Bucureşti, două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC.  Stațiile sunt amplasate în parcările Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis. Iniţiatorii speră, astfel, să colecteze aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticlă, 100 de tone de echipamente electrice și electronice și 200 de tone hârtie, în primele şase luni de funcționare.

Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienți din sticlă, echipamente electrice şi electronice, baterii, hârtie, folii de plastic, recipienți de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc). Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Green Group și Carrefour oferă utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour Băneasa și Vitantis.

De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată.

„Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat la Buzău în 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450,000 kg de PET-uri și doze și aproximativ 500 de tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group. 

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour.  Aceste acțiuni de colectare a deșeurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice, Green Group, Ecopaper Zărnești SA, Romcarbon SA și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), și au ca scop facilitarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de la consumatori și micșorarea volumului de deșeuri care ajung în gropile de gunoi.