Reprezentantul juridic al PSD Sector 1, Mihai Drăgan, a declarat vineri că nu se poate declara un câştigător la Primăria Sectorului 1, pentru că 17 secţii de votare nici în prezent nu sunt „pe cheie”, prin urmare numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate.

„Noi reclamăm un comportament necorespunzător din perspectiva drepturilor şi obligaţiilor domnului preşedinte al Biroului Electoral Sector 1. Apreciem noi că acest comportament a condus la fraudarea alegerilor în acest sector (…).

”Nu se poate declara un câştigător”

Avem o informaţie de ultimă oră – informaticienii noştri au verificat toate procesele verbale sau aproape toate procesele verbale încărcate şi deşi teoretic nu este posibil aşa ceva, sunt 17 procese verbale, 17 secţii, mai mult de 10%, care nici acum nu sunt pe cheie, deci numărul de voturi trecute în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate nici în acest moment.

Din acest punct de vedere e clar că nu se poate declara un câştigător”, a spus Mihai Drăgan înainte de a intra în sediul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) împreună cu primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Mihai Drăgan a subliniat că, pe lângă faptul că rezultatul este viciat, procesul electoral nu poate fi finalizat atât timp cât „nu cad pe cheie toate procesele verbale”.

”Pur şi simplu procese verbale înlocuite”

„Şi în acest moment sunt cu probleme, repet, e vorba nu despre datele pe care le avem noi pe procesele verbale ale PSD, ci pe datele existente, publice, pe site-ul Biroului Electoral”, a declarat Mihai Drăgan.

El a susţinut că este vorba despre procese verbale „înlocuite”. „Ca să ştiţi mai direct, aşa, că au apărut în spaţiul public tot felul de fotografii şi de filmuleţe, sunt pur şi simplu procese verbale înlocuite”, a mai spus Mihai Drăgan.

Acesta a declarat că vine în faţa procurorilor cu „probe solide” – documente şi fişiere video.

Anterior, în cursul zilei de vineri, Dan Tudorache a declarat că a fost chemat la SIIJ în urma plângerii făcute împotriva preşedintelui BES 1.

Foto: INQUAM / Octav Ganea