„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid n-a învățat nimic din ultimii ani, că și-a pierdut complet busola, că minte cu nerușinare și continuă să folosească, pe unde mai poate, instituții publice. Ați văzut cazul CEC de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului, a dat pensii la nivelul din luna august, deși dăsuseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creșterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Eu nu cred că este un accident, pentru că această, să-i spunem greșeală, a dus la o întreagă campanie în județ, privitoare la faptul că PNL și Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanțelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, în urma ședinței Biroului Executiv al PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că ministrul Transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, se va ocupa și situația poștașilor din Județul Vrancea, care au făcut campanie pentru PSD, spunându-le oamenilor că liberalii îi vor lăsa fără pensii.

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poștașii din județul Vrancea și anume, răspândirea de minciuni ale unor angajați ai Poștei, în cazul în care Președintele Iohannis va câștiga alegerile și vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a motivat Orban.

În plus, Ludovic Orban a susținut că acțiunile social-democraților de dezinformare a cetățenilor, vor fi ”taxate”.

„Evident că acest comportament al PSD, care folosește pagina oficială, care lansează prin declarații publice, asumate de către liderii politici, îl vom taxa și practicile de a face pagini false liderilor PNL, miniștrilor PNL, și alte practici, vor fi sancționate în conformitate cu Legea”, a completat președintele PNL.

Casa Județeană de Pensii a fost bombardată cu reclamații. Se pare că mii de pensionari din Dolj au primit luna aceasta pensii mai mici. Vineri, Directorul instituției a declarat că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii și a fost remediată.