Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici s-au retras din cursa pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor, după mai multe respingeri succesive din partea președintelui Klaus Iohannis. În consecință, mai marii PSD trebuie să se întâlnească de urgență pentru a stabili care vor fi noile propuneri pentru cele două ministere. Surse din PSD au menționat că ședința Comitetului Executiv Național al PSD a fost convocată săptămâna viitoare, urmând ca odată ce vor fi validate, noile propuneri să fie trimise de premierul Viorica Dăncilă la Cotroceni.

Săptămâna viitoare va expira mandatul interimar pentru cele două instituţii. Potrivit unor surse politice, citate de Antena3 , PSD îl va propune la Ministerul Transporturilor pe Dragos Benea, senator PSD de Bacau, iar la Ministerul Dezvoltarii pe Laura Moagher, deputat PSD de Prahova. „Ar trebui sa ii prezentam oamenilor. Dragos Benea a fost presedinte al Consiliului Judetean Bacau si a lucrat pe zona de Transporturi. Laura Moagher a fost director la parcul Bucov. (…) Propunerile, daca ar exista una sau doua, le face premierul. Trebuie sa avem o sedinta. Deocamdata suntem in buget, saptamana viitoare ne vom intalni si vedem ce facem”, a spus Codrin Stefanescu, secretarul general al PSD, joi seara, la Antena3.

În ceea ce privește înlocuitorul pentru Lia Olguţa Vasilescu, în presă au mai fost vehiculate și alte câteva nume. Pe listă s-ar afla Felix Stroe (Constanţa) – lider judeţean, fost ministru al Transporturilor, Gheorghe Șimon (Maramureş) – fost ministru al Economiei sau Marcel Ciolacu (Buzău) – lider judeţean, fost vicepremier. Lia Olguţa Vasilescu a renunţat  în umră cu câteva zile la nominalizarea în funcţia de ministru al Dezvoltării, după ce a fost respinsă de patru ori de preşedintele Klaus Iohannis. În presă s-a vorbit şi despre ceea ce ar fi primit Lia Olguţa Vasilescu în schimbul renunţării. Pe de o parte, surse politice au avansat ideea că Dragnea i-ar fi promis un loc pe listele pentru PE pentru viitorul său soţ, Claudiu Manda iar alte surse au indicat că aceasta s-ar putea găsi pe lista pentru comisari europeni.