Liderii PSD se pregătesc pentru intrarea partidului în opoziție și critică în termeni extrem de duri consultările organizate de Președintele Klaus Iohannis, la care social-democrații eu refuzat să participe.

PSD continuă să vorbească despre actuala coaliție de centru-dreapta, care l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de Prim-ministru, ca despre noua Convenție Democratică.

”PSD a câştigat alegerile”

”Noi nu am dorit să participăm la această mascaradă făcută la adresa voturilor românilor, democraţiei şi a Constituţiei de către preşedintele României.

PSD, cu toate că a câştigat alegerile, prin implicarea grosolană într-o democraţie de către preşedintele României, mai ales că s-a şi antepronunţat ce doreşte şi cum şi-l doreşte pe domnul Cîţu, după cum ştim groparul economiei româneşti, în ultimul an de zile, o să intrăm în Opoziţie şi vom avea cea mai dură opoziţie pe care a avut-o până acum PSD”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu, după desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de Prim-ministru.

„Vom folosi toate pârgiile democratice să apărăm votul românilor şi să-i ferim de acest dezastru care o să urmeze în România.

Aştept să văd adevărul când va veni domnul Cîţu cu proiectul de buget şi vom vedea, de fapt, proiectul austerităţii pentru anul 2021”, a mai spus Ciolacu.

”PSD nu validează circul politic al lui Iohannis”

O poziție nu foarte diferită a exprimat și Gabriela Firea, prin intermediul unei postări pe Facebook.

”Respingem categoric circul ieftin, penibil, pus la cale de presedintele Iohannis și prin urmare nu participam la consultările de la Cotroceni. Iohannis s-a antepronunțat în privința acordării mandatului de premier. A sfidat votul popular care a făcut ca PSD să fie câștigătorul alegerilor și a anunțat, în repetate rânduri, că va încredința mandatul de premier unui reprezentant al Găștii pierzătorilor, cel mai probabil celui mai dezastruos ministru din Guvernul Orban, Florin Cîțu.

În aceste condiții, a participa la așa-zisele consultări de la Cotroceni înseamnă a fi părtaș, a valida o mascaradă care-și bate joc de opțiunea românilor și de semnificația ei.

PSD nu validează prin participarea sa circul politic al lui Iohannis și al Găștii pierzătorilor.

”Guvern oportunist, născut arbitrar, cu sfidarea voinței populare”

PSD refuză să legitimeze o scenetă deplorabilă pe post de exercițiu democratic constituțional.
Indiferent cât se va chinui Iohannis să salveze aparențele, viitorul guvern nu va fi nimic altceva decât instrumentul prin care, prin PNL și USR, după modelul fostului CDR, va continua să se bată isteric pentru ciolan, pentru funcții, pentru bani. România și românii vor pierde.

PSD va rămâne în Opoziție și va combate fără ezitare acest guvern oportunist, născut arbitrar, cu sfidarea voinței populare.

Actuala coaliție de strânsură nu are nicio soluție la criza sanitară și nici la cea economică. Preocuparea esențială, așa cum au dovedit-o, este pentru târguielile politice. Nu le pasa de soluții dedicate cetățenilor țării, ci de interese meschine personale sau de grup.

PSD așteaptă programul de guvernare cu care noul CDR trebuie să vină în Parlament, precum și bugetul de stat, un buget al austerității, pe care l-a ascuns până acum.”, a scris marți fostul primar general pe internet.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.