În prezent, modelul Citroën C3 versiunea berlină este produs integral la uzina de la Poissy (Franţa) după închiderea fostei facilităţi de producţie de la Aulnay-sous-Bois, de asemenea din Franţa.

'În următoarele săptămâni vom demara operaţiunile tehnice cu privire la noul model Citroen… va fi în Estul Europei la Trnava (-Slovacia-)' a declarat pentru Reuters o sursă din interiorul companiei. Alte două surse din interiorul PSA au confirmat că decizia de a produce noul C3 în Slovacia a fost luată deja, în condiţiile în care grupul produce la uzina din Slovacia alte două modele, monovolumul C3 Picasso şi Peugeot 208.

În schimb, un purtător de cuvânt de la PSA a refuzat să confirme aceste declaraţii, adăugând că grupul nu a dezvăluit niciodată în avans planurile sale de producţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a reamintit că în conformitate cu acordul de muncă semnat anul trecut cu sindicatele, conducerea PSA a promis că va păstra toate uzinele sale din Franţa.

Atât actualul director general de la PSA, Carlos Tavares, cât şi predecesorul său, Philippe Varin, au declarat în repetate rânduri că nu mai este viabil să produci în Franţa maşini din clasa mică din cauza concurenţei dure care face ca preţurile de vânzare să fie mai mici ca costurile de producţie. De exemplu, rivalul Renault a mutat o mare parte din producţia modelului Clio în Turcia.

Moştenitoarea celebrelor AX şi Saxo, prima generaţie a modelului Citroen C3 a fost lansată în 2002, a doua a apărut pe piaţă în 2009 iar cea de-a treia este aşteptată în 2016 sau 2017.

SURSA: Agerpres